Efter mere end to ugers pause er det nu endelig tid til kamp igen, når pigerne drager mod Ajax København lørdag morgen. Historisk set er det altid svært at spille i Bavnehøj hallen, men pigerne er klar til at kæmpe for at få de to point med sig hjem til Kronjylland.

”Jeg synes, vi er klar. Vi har haft godt af kamppausen. Vi havde en god indledning på sæsonen med mange rigtig gode præstationer og en sejr over Ikast. Vores seneste to kampe har dog ikke budt på samme spillemæssige kvalitet, så det har været godt for os at have lidt ekstra tid i træningslokalet. Nu er der tre kampe inden landsholdspausen igen, og der skal vi mobilisere alt, hvad vi kan af godt humør og et spillemæssigt godt udtryk, så det er det, vi virkelig forsøger at gøre mod Ajax,” lyder det fra cheftræner, Ole Bitsch.

 

Vigtige point på spil

I lørdagens opgør er der to vigtige point på spil i kampen om at lægge afstand til de øvrige hold i den nederste halvdel af tabellen. Derfor er der meget på spil for vores unge hold, men Ole Bitsch pointere vigtigheden af at gribe kampen an som en hvilken som helst anden.

”Ajax er en kamp ud af mange, og selvom mange forventer, at det er her, vi skal hente vores point, så er det vigtigt for os, at vi angriber sådan en kamp lige præcis som alle andre. Vi ved, hvad det kræver af os, og hvilke kvaliteter vi skal bringe i spil for at lykkes. Formår vi ikke det, så har vi ikke en chance mod Ajax såvel som mod Odense. Så for os handler det om at se indad og stå sammen som et hold,” understreger han.

 

Ekstra gode på hjemmebane

Ajax København har leveret flotte præstationer gennem de seneste sæsoner, og i denne sæson kom de også helt suverænt fra land med en flot sejr over Team Esbjerg på udebane.

”Ajax virker som et hold, der hviler meget i sig selv. De virker fast sammentømret i deres spil og er meget sikre på den måde, de spiller på. Selvom de har mistet et par store profiler op til sæsonen, har de stadig nogle stærke kulturbærer i blandt andre Simone Pedersen, Cecilie Speht og Sarah Nørklit på mål. Og så er der altid lidt ekstra procenter i Ajax, når de spiller på hjemmebane, så det bliver en spændende opgave,” slutter Ole Bitsch.

 

Kampen spilles lørdag kl. 13. i Bavnehøj hallen!

foto: Hans Carstens