Sidst Randers HK-pigerne havde den blå kamptrøje på, var d. 25. april, da sejren mod Horsens sikrede ligapladsen næste sæson.

Det blev fejret med manér, og efter en kort ferie har pigerne nu trænet de seneste to uger frem mod sæsons sidste kamp.
Torsdag gælder det opgøret mod Hadsten Håndbold fra 1. division i Santander Cup.

“Det bliver fedt at spille kamp igen. Selvom vi sikrede os overlevelse i kvalifikationsspillet, ville vi gerne have præsteret bedre undervejs, og det her en god mulighed for at slutte godt af. Vi skal sikre os videre deltagelse i Santander Cup, så der er meget på spil i sæsonens sidste kamp. Det er en god måde at slutte af på,” siger cheftræner Niels Agesen.

 

Fuldt fokus på intensitet

Efter både ferie og en lang kamppause, kan det være svært pludselig at skulle op i kamp-gear igen. Derfor har holdet forsøgt at bibeholde træningsintensiteten med fokus på sæsonens sidste kamp. Den individuelle træning og forberedelserne til næste sæson må vente til sejren er i hus på torsdag.

“Vi har haft et kollektivt fokus i vores træninger, så vi sikrer kvaliteten i vores spil. Vi har stor respekt for Hadsten Håndbold. Der er ikke stor forskel på toppen af 1. division og bunden af ligaen, og vi så også, at Ringkøbing slog Aarhus United ud af pokalen i sidste uge. Så det har været vigtigt for os at holde intensiteten i vores træninger, så vi er klar på opgaven på torsdag. Det er netop intensiteten, der er forskellen på ligaen og 1. division, hvor tempoet er langt højere i ligaen. Så vi vil gerne sætte os på kampen fra start med masser af intensitet, tempo og fysisk. Derfor har vi trænet hårdt og med taktisk fokus på kampen,” forklarer Niels Agesen.

En pokalkamp har altid noget særligt over sig, da alt er på spil. Vind eller forsvind. Torsdagens opgør er ingen undtagelse, og at det samtidig er lokalopgør gør bare spændingen endnu større.

“Kampen kan stikke i mange retninger. Det er lokalopgør, og mange af dem kender hinanden. Jeg håber selvfølgelig, vi kan sætte os på kampen, og få den afviklet på vores præmisser. Så skal vi nok vinde uden, der kommer tvivl om resultatet. Er vi derimod haltende på det, og Hadsten får lidt succes, så bliver det en pokalkamp, som pokalkampe er, når de er værst, hvor de har deres helt eget liv.”

 

Sidste tur med kliken

Efter fire sæsoner i spidsen for Randers HK er det slut for Niels Agesen, når torsdagens opgør fløjtes af. En beslutning, han har haft noget tid til at vende sig til, men som alligevel sætter tankerne i gang hos den snart tidligere cheftræner.

“Efter fire år et sted, hvor man har været glad for at være, så fylder det selvfølgelig en del. For mig er det mest uden for banen. Når vi er i hallen til træning, og på torsdag når kampen er i gang, er mit fokus udelukkende på det sportslige. Men der kommer da højest sandsynligt en reaktion bagefter, når det hele er forbi. Det er altid specielt at skulle sige farvel, men for alles skyld holder vi fokus på kampen,” forsikrer Niels Agesen.

 

Kampen bliver også den sidste for Mathilde Juncker, Stine Broløs og Christina Hansen. 

 

Kampen spilles i Vestjysk Bank Arena i Hadsten kl. 19.00

foto: Hans Carstens