Efter sidste uges farvel til Klaus Bøge har der været stor fokus på at finde den rette afløser til at udfylde de store sko. Nu er trænerkabalen til næste sæson i Randers HK Ungdom på plads.

Det bliver makkerparret Kim Johansen og Nicklas Fast, der i denne sæson har været ansvarlig for U17-holdet, som i den kommende sæson skal stå i spidsen for U19 pigerne. Derved fastholder vi en rød tråd i talentudviklingen samt det kendskab, de to trænere har opbygget til spillerene og klubben.

”Det bliver sindssygt spændende at være med til at udvikle spillerne det sidste step, hvor vi skal færdiggøre deres udvikling i ungdomshåndbolden. Der er mange dygtige spillere på U19, og der allerede er en del med omkring ligaholdet, så jeg glæder mig også til at samarbejde med Niels Agesen,” siger Kim Johansen og fortsætter:

”Jeg vil have mere fokus på nogle af de taktiske elementer, de får brug for at kunne, når de bliver seniorspillere. Det er sidste step i deres ungdomsår, og hvis de skal kunne begå sig på eksempelvis ligaholdet, så skal de kunne omsætte taktiske elementer i kampene. Derudover ser jeg frem til at arbejde sammen med de øvrige ungdomstrænere, og jeg ser egentlig hele ungdomsafdelingen som en helhed, hvor spillernes udvikling altid vil være første prioritet. Jeg er klar over, at det er en tung arv, jeg skal løfte efter Klaus Bøge, men jeg håber, at vi unge kræfter kan fortsætte med at løfte Randers HKs talentudvikling den rigtige retning,” siger Kim Johansen.

 

Udvikling frem for resultater

De nye trænerteams tiltræder i deres nye roller med fokus på talentudvikling. Det vigtigste i Randers HK Ungdom er spillernes udvikling, og den præmis køber de unge trænere ind på.

Klubbens nye ansigt bliver 28-årige Jonas Dehn, der bliver ansvarlig for U17-holdet med Camilla Degn som assistent. Jonas kommer til klubben fra Aarhus Håndbold, hvor han har været en del af trænetteamet bag deres U19 drenge. Trods sin unge alder kommer han med et solidt CV, der blandt andet tæller 10 år som spiller og ni år som træner for diverse ungdomshold og blandt andet et udenlandsophold på Færøerne, hvor han var ungdomsansvarlig i en ligaklub.

”Det bliver en spædende opgave. Jeg ser frem til at arbejde med nogle piger, som, jeg har hørt, er meget arbejdsvillige og ærgerrige for at blive bedre. Jeg glæder mig til at træde ind og bidrage i et set-up, der har fungeret på højeste plan i mange år,” siger Jonas Dehn, der også ser frem til at samarbejde med de øvrige trænere i Randers HK Ungdom, og ikke mindst hans kommende assistenttræner.

”Camilla er en dygtig ligaspiller, der ved, hvad det kræver at komme helt til tops. Og så har jeg hørt, hun er rigtig dygtig på de tekniske parametre – naturligvis især omkring fløjene, så det bliver fedt,” siger han forventningsfuldt.

 

Samarbejde med Randers Elitesportscollege

Vi har igennem mange år haft et fantastisk samarbejde med Randers Elitesportscollege, og også denne gang har vi hjulpet hinanden med at finde et rigtigt stærkt træner-setup. Fra Randers Elitesportscollege er Christian Møller også meget glad for den nye trænersammensætning.

”Vi har i årevis haft stor gavn af fællesansættelser, og i Jonas Dehn og Kim Johansen har vi et par unge trænertalenter, der har ansættelser på Randers Realskole og samtidig bliver vigtige samlingspunkter til morgentræningen,” siger han.

Begge trænere skal således have morgentræning fast hver tirsdag og torsdag. Sideløbende er Kim Johansen ansat som pædagog i Randers Realskolens SFO, mens Jonas Dehn skal arbejde som vikar på skolen. ”Det er det helt perfekte set-up for mig, hvor jeg både kan kombinere lærejob og håndbold på højt niveau,” siger Jonas Dehn.

 

Troldmanden og de to lærlinge

Talentudviklingen har de sidste mange år talt sit tydelige sprog, hvor mange unge spillere fra egen avl er slået igennem på liga- og landsholdsniveau. Talentudviklingen skal med det nye træner set up fortsætte sit høje niveau via det gode samarbejde mellem Randers Elitesportscollege og Randers HK.

”I Randers har vi haft en fantastisk tradition for at udvikle vores egne talenter – helt fra de er børnespillere i moderklubberne, til de får morgentræning i 7. klasse og efterfølgende for alvor kommer ind i elitemiljøet, når de bliver U17 og 19. Den ”model” tror vi også på i fremtiden. Samtidig er det også vigtigt, at vi kan tiltrække nogle af de bedste talenter fra andre landsdele til Randers. – Men den nye trænersammensætning har vi gode muligheder for at nå det mål,” fortæller Christian Møller og understreger:

”Samtidig er vi ekstrem glade for, at Klaus Bøge har sagt ja til at fortsætte til morgentræningen. Klaus er en af de absolut bedste talentudviklere på pige-siden i Danmark, og han har haft en stor betydning for udviklingen af de mange piger i Randers, der de sidste mange år er blevet ligaspillere. Kombinationen af netop de kompetencer, vi har i Klaus Bøge, kombineret med de unge trænere, ser vi som et helt optimalt set up. Det bliver, som vi tidligere har italesat, ”troldmanden og de to lærlinge,” slutter Christian Møller.

U17- og U19 pigerne er netop startet op med udendørstræning efter Covid-19 nedlukningen. Holdene knokler for at holde håndboldformen ved lige og glæder sig til at komme i gang i hallen igen. Der er endnu ikke truffet nogen afgørelse om, hvorvidt denne sæson skal spilles færdig.