For Randers HK’s nye talentfulde stregspiller har drømmene ikke altid være ligahåndbold. Faktisk var skoene i en periode sat på hylden. Nu kører karrieren igen på fuld knald med liga- og landsholdshåndbold.

 

Pernille Brandenborg er 23 år, født og opvokset i Svendborg, hvor hun også har slået sine folder i den lokale håndboldklub, inden hun som 18-årig tog videre til traditionsrige Gudme HK. Desværre gav opholdet ikke det, Pernille havde håbet på.

”Jeg endte faktisk med at blive håndboldtræt i Gudme. Derfor valgte jeg at tage på højskole i Brønderslev for at lave noget helt andet. Skæbnen ville, at der havde været nogle elever på højskolen fra Vendsyssel Håndbold, og på den måde kom jeg i kontakt med klubben. Jeg endte med at starte op med håndbolden igen ved siden af mit højskoleophold. Det gav mig virkelig lysten tilbage, og jeg endte med at spille tre et halvt år i Vendsyssel, og nu er jeg så landet her i Randers HK,” lyder det med et stort smil.

 

Fra håndboldstop til landsholdsudtagelse

Karrieren har indtil videre budt på både op- og nedture for Randers HK’s nye stregspiller. Efter et par succesfulde år i første division i Vendsyssel kunne den nordjyske klub poppe champagnen og fejre oprykningen til landets bedste række. Oven i det opnåede Pernille Brandenborg også at blive udtaget til det færøske landshold.

”Min mor er færing, og vi har hele min mors familie på Færøerne. Lige omkring det tidspunkt, jeg valgte at tage på højskole, kom jeg med på det Færøske landshold. Det har virkelig også givet mig nogle fede oplevelser. Vi har både spillet nogle sjove – men også mange hårde – internationale kampe. Sidste gang, vi var afsted, var jeg anfører. Det var også ret stort,” siger Pernille med stolthed i stemmen.

Om lidt står den på EM-kvalifikation med landsholdet, når de i oktober måned skal prøve kræfter mod nogle af Europas bedste landshold.

”I EM-kvalifikationen skal vi til Rumænien, og så skal vi tilbage til Færøerne og spille mod Danmark. Det bliver en speciel oplevelse. Jeg har heldigvis lært den færøske nationalmelodi, så jeg kan synge med. Det kunne da være fedt, hvis vi kunne spille med på det niveau, men vi tager et skridt ad gangen. Da jeg kom til Færøerne, var vi ikke engang med i EM-kvalifikationen, så det er noget, vi har opnået inden for de seneste år.”

 

Personlig succes og et step op ad stigen

Sammen med Vendsyssel Håndbold spillede Pernille sin første ligasæson sidste år. En lærerig men også hård sæson, hvor det blev til mange ”lige-ved-og-næsten” kampe for oprykkerholdet, der dog måtte erkende, at niveauet ikke rakte til at blive i ligaen. For Pernille selv blev mødet med ligaen et gennembrud, der blev bemærket af blandt andre den tidligere Randers HK træner, Niels Agesen.

”Det var Niels, der i sin tid rakte ud til mig, fordi jeg – hvis man selv må sige sådan – fik en god start på ligaen sidste sæson. Jeg føler mig klar til at fortsætte min udviklingen i ligaen, og jeg ser Randers HK som en klub, der kan tilbyde mig udvikling. Vi er et ungt hold, der skal vokse og udvikle os sammen. Og så havde jeg selvfølgelig bemærket, at Sidsel havde fået enormt mange indspil sidste sæson. Det vidner om en spillestil, hvor man gerne vil implementere stregen, og det kan jeg jo godt lide,” griner hun.

 

Målet er slutspillet

Skiftet fra Nordjylland til Kronjylland er gået over alt forventning. En socialt stærk og sammentømret trup har taget godt imod de nye spillere, ligesom både nye og gamle har skulle finde fælles fodfæste i den nye spillerstil, Ole Bitsch har bragt med sig.

”Vi har alle haft et fælles udgangspunkt i forhold, at det er en ny træner for os alle. Det har givet mig følelsen af, at jeg ikke var alene om alt det nye. Derudover er jeg faldet rigtig godt til socialt, hvilket også har stor betydning for spillet på banen,” siger Pernille, inden hun slår fast:

”jeg ser ingen grund til, at vi ikke skulle kunne kæmpe med om slutspilspladserne. Jeg gider heller ikke spille endnu en sæson for at undgå nedrykning. I forhold til min egen rolle går jeg meget ydmygt til opgaven. Jeg vil gribe de minutter, jeg får på banen og vil støtte holdet til at opnå mest muligt.”

 

Næste opgave for Pernille og resten af holdet er på fredag, når holdet drager til Nykøbing Falster i jagten på endnu to point til kontoen.