Der var lagt op til en bundgyser lørdag eftermiddag i Arena Randers. Efter to kampe mod tophold, hvor Randers HK har kunne spille frit i rollen som underdog, var kampen mod Ringkøbing af en helt anden betydning. Med to point på kontoen kunne Randers HK lægger yderligere afstand til netop Ringkøbing samt Holstebro Håndbold, som kommer susende opad fra ligaens bundplacering.

En kamp med så vigtig en betydning vil nemt kunne ramme vores unge spillere af nerver, men fra første fløjt var pigerne klar – bare KLAR! Bagkæden med Aia Raadshøj, Julie Pontoppidan og Nicoline Olsen kom blæsende og spillede sig gang på gang i gennem til den ene store chance efter den anden. I modsatte ende delte forsvaret øretæver ud, og Monika Kongsgaard hev klasseredninger frem på stribe. Efter 20 minutters spil kunne hjemmeholdet bringe sig foran hele 11-3. Men så…. 

 

7 mod 6 

Ringkøbings rutinerede træner, Jesper Holmris, tog timeout og sendte sit hold i 7 mod 6. En taktik de holdt sig til i kampens sidste 40 minutter, og som Randers-mandskabet aldrig fandt en løsning mod. 

“Vi spiller fremragende de første tyve minutter. Men så går Ringkøbing i 7 mod 6, og det gør de godt. Vi fik i hvert fald aldrig løst det i dag. Vi første ellers både med 6:0 og 5:1 forsvar, men det lykkedes vi ikke med. Skal vi være lidt hårde ved os selv, så lykkedes vi heller ikke med at bringe Ringkøbing i de afslutningspositioner, som vi havde aftalt. Så det er også det med at være skarpe på tingene,” lyder det ærligt fra Ole Bitsch efter kampen. 

 

Nerver på spil

Det er sagt mange gange før, at med så ungt et hold vil der komme udsving i spillet, og vi vil se nerverne spille ind. Alligevel ærger cheftræneren sig over, at hans hold endnu engang trækker det korteste strå i en tæt kamp, hvor Randers HK selv havde muligheden for at afgøre kampen.

“Vi skal have en snak om, at frygten for at tabe ikke må overvinde lysten til at vinde. Det var lidt det, jeg oplevede i dag, og også da vi tabte med et mål hjemme til Skanderborg. En bitter følelse at stå med, men vi må op på hesten igen. Der er kamp igen allerede på tirsdag, og den er mindst lige så vigtigt som den i dag,” slår Ole Bitsch fast. 

 

Randers HK – Ringkøbing Håndbold 25-26 (14-10)

Randers HK: Julie Pontoppidan 8 (6), Aia Raadshøj 6, Sidsel Mejlvang 4, Signe Schaar 3, Camilla Degn 2, Pernille Brandenborg 1, Tania Knudsen 1.

Ringkøbing: Sascha Juul 6 (2), Alberte Simonsen 4, Jane Mejlvang 4, Camilla Faartoft 4, Marigona Hajdari 3, Julie Holm 3, Nanna Hinnerfeldt 1, Leonara Demaj 1.

 

foto: Hans Carstens