Sygdom i truppen, skader og en svær udebane var ikke de bedste odds op mod den svære udebane kamp onsdag aften mod Aarhus United. Ikke desto mindre var det Randers HK der kunne lade jublen bryde ud, da Julie Pontoppidan sendte bolden i mål i sidste sekund og dermed sikrede sejren på 28-27. Dermed tog Randers HK to utroligt vigtige point i kampen om at sikre ligapladsen i den kommende sæson.

Julie Pontoppidan, der måtte se til fra tilskuerpladserne i vores seneste kamp grundet en skade, gjorde comeback på sin gamle hjemmebane og gjorde det onde mod sine tidligere holdkammerater. Hun var “on fire” fra første fløjt med både mål og assist, og hun endte som både topscorer og matchvinder.

“Hun var fænomenal. Hun viser virkelig, hvor dygtig hun er både for sig selv og sine medspillere. Og hvor vigtig en brik, hun er for vores hold,” lyder det imponeret fra Ole Bitsch.

 

Mistede ikke modet

Det var dog ikke kun Julie Pontoppidan, der bød ind med flotte præstationer. På stregen var Sidsel Mejlvang som altid hårdt fightende, mens Pernille Brandenborg spillede sin måske bedste kamp for klubben. I målet bød Monika Kongsgaard ind med flere vigtige redninger i de afgørende minutter. Selvom Aarhus Håndbold bragte sig foran med to med et kvarter tilbage, gav pigerne aldrig op og fightede sejren hjem.

“Til forskel for vores to seneste kampe, så mister vi ikke modet. Selvom Aarhus kommer godt igen, så stepper vi op som hold og holder hovedet koldt til sidst. Det var fedt, at det for en gangs skyld var os, der lykkedes med det til slut,” siger en glad og lettet Ole Bitsch.

Med sejren i Aarhus har Randers HK nu tre point i kvalifikationsspillet. Ajax har seks, Ringkøbing har to point og Skanderborg et enkelt. Dermed kan vi sikre os ligabilletten allerede på onsdag, når vi spiller i Skanderborg. Årets sidste hjemmekamp er d. 16. april mod Ringkøbing i Arena Randers kl. 15.00.

 

Aarhus United – Randers HK 27-28 (13-16)

Aarhus United: Marielle Martinsen 9, Mathilde Neesgaard 7, Line Ellertsen 4, Emma Mogensen 3, Katarina Berens 2, Thea Stankiewicz 1, Frederikke Hedegaard 1.

Randers HK: Julie Pontoppidan 10, Aia Raadshøj 5, Sidsel Mejlvang 4, Pernille Brandenborg 3, Signe Schaar 2, Ida Callisen 1, Mathilde Orkild 1, Nicoline Olsen 1, Anne Berggreen 1.

 

foto: Hans Carstens