Håndboldskoene blev sat på hylden for et år siden, men nu er den 32-årige målvogter, Monika Kongsgaard, klar til at støve dem af og vende tilbage til håndboldbanen. Med sin store erfaring og vindende personlighed bliver Monika en vigtig spiller for næste års Randers HK-trup. Her skal hun danne par med Eli Marie Raasok og desuden bidrage med masser af vindermentalitet. Cheftræner, Niels Agesen, ser frem til samarbejdet med Monika.

”Rutine fornægter sig ikke, og når den kobles sammen med en personlighed som Monikas, der er omfavnende, smilende og rolig, så er hun én, de øvrige kan læne sig op ad. Udover at være en rutineret og dygtig målvogter, så er Monika typen, der kan tage holdet på nakken,” siger Niels Agesen og fortsætter:  

”Jeg har trænet Monika, da hun var en ung målvogter og har i længere tid forsøgt at genoptage samarbejdet. Så selvom det i første omgang kun er for en sæson, og hun har været væk fra håndbolden i et år, så er jeg meget glad for, at Monika er den ene del af vores målvogter duo til den kommende sæson.”

 

Savnet blev for stort

Monica Kongsgaard sluttede sin karriere i Skanderborg Håndbold, hvor hun i flere år var en stor profil, og hvor hun også spillede sammen med Randers HK’s stregspiller, Sidsel Mejlvang. Nu bliver de to genforenet i den blå Randers HK-trøje. Tilværelsen uden håndbold kunne målvogteren ikke helt affinde sig med – savnet til sejr var for stort.

“Jeg vender tilbage til håndbolden, fordi jeg ægte savner det. Jeg savner at træne, at kæmpe for et fælles mål og at lykkes i fællesskab. Så da Randers kontaktede mig, krævede det ikke megen overtalelse. Jeg synes, Randers har fået sammensat et hold med nogle gode typer, som vil det. Samtidig er det et hold, som virkelig spiller med fight, gejst og vilje – værdier som jeg selv sætter meget højt. Derudover er det helt lavpraktisk et plus, at hallen ligger tre minutter fra min arbejdsplads, Randers HF og VUC,” siger den kommende Randers HK-målvogter, inden hun forventningsfuldt tilføjer:  

”Jeg kan næsten ikke vente med igen at mærke spændingen i maven på kampdag og det helt særlige sus ved en sejr. Jeg glæder mig virkelig til at blive en del af Randers HK.”