HISTORIE


I år 2017 startede Randers HK forfra og klubben skulle bygges op fra fundamentet igen. Klubben har siden da styrket sin organisation og fremstår nu, på alle fronter, rustet til at fortsætte færden mod nye mål og sportslig succes.

For Randers HK er det vigtigt at fremstå som en seriøs samarbejdspartner, der kan give publikum og sponsorer store oplevelser på håndboldbanen, men som også er aktiv medspiller, når der er sociale, personaleudviklende og netværksskabende aktiviteter på programmet.

Læs herunder om de sportslige bedrifter i Randers HKs historie, men følg endelig også med i vores nyhedsfeed der bliver opdateret løbende.

MODERKLUBBER

Randers HKs Historie: Moderklub Dronningborg

SAMARBEJDSKLUBBER

Randers HKs Historie: Samarbejdspartner Bjerringbro FH

RANDERS HKs HISTORIE GENNEM TIDEN

Randers HKs historie

2018

U16 vinder guld til EliteCup (Marts)
I sæsonen 17/18 vinder Randers HKs U16 hold guld til EliteCup.

Randers HKs Historie: Pokalturnering vinder Santandercup final4

2016

Pokalmestre (December)
Randers HK skrev i efteråret 2016 historie, da klubben som det første hold kvalificerede sig til det første Final4 stævne for damer. Final4 stævnet blev afviklet over 2 dage, hvor Randers HK i semifinalen skulle op mod TTH Holstebro. Det blev en ultra-spændende kamp, der måtte ud i 2 gange forlænget spilletid, før kronjyderne kunne løfte armene i vejret. De havde kvalificeret sig til den første pokalfinale i klubbens historie. Klubben besejrede FC Midtjylland i finalen, og kunne således løfte trofæet som danske pokalmestre anno 2016 i klubbens første pokalfinale nogensinde.

 

U18 vinder EliteCup (Marts)
I sæsonen 15/16 vinder tager Randers HK U18 guld med hjem fra EliteCup.

Randers HKs historie

2015

U18 vinder DM-sølv (Maj)
I sæsonen 14/15 vinder U18 DM-sølv

Randers HKs Historie: DM Bronze 13/14

2014

DM-bronze (Maj)
Randers HK vinder DM-bronze efter 2 kampe mod Team Esbjerg.
Randers HK tildeles for første gang AAA – højeste kreditværdighed. På daværende tidspunkt var der kun 5 virksomheder inden for branchen ‘Sportsklubber’ med denne rating.

U16 DM-guld (Maj)
Randers HK U16 vinder guld til DM i sæsonen 13/14.

U16 vinder EliteCup (Marts)
I sæsonen 13/14 vinder Randers HKs U16 både EliteCup og DM guld.

Randers HKs historie: Danmarksmestre 11/12

2012

Danmarksmestre (Maj 2012)
Randers HK vinder Danmarksmesterskabet for første gang nogen sinde.

2011

Sølv-vindere (Maj)
Randers HK vinder endnu en gang sølv.

U18 DM-guld (Maj)
Randers HK U18 vinder guld i sæsonen 10/11.

2010

Sølv-vindere (Maj)
Randers HK vinder sølv.

Randers HKs historie

2006

U18 DM-guld (Maj)
Randers HK U18 vinder guld i sæsonen 05/06.

2005

Randers HK A/S (Juli)
Den 1. juli 2005 markerede en milepæl i Randers HK’s historie. Dette blev datoen, hvor Randers HK blev omdannet til et aktieselskab – med titlen Randers HK A/S.

Randers HKs historie

2004

Betalingsstandsning bliver afværget (December)
Med en fjerdeplads i grundspillet tilspillede Randers HK sig en plads i det eftertragtede slutspil, men efter nogle jævnbyrdige semifinalekampe trak Slagelse det længste strå.

Lige før julen 2004 kom Randers HK i alvorlige økonomiske vanskeligheder. Med hjælp fra byens virksomheder og en række personer lykkedes det at afværge en betalingsstandsning.

Hele bestyrelsen blev udskiftet, og en ny så dagens lys. Efter et kæmpe udredningsarbejde og en stor indsats fra mange i og omkring klubben fortsatte Randers Håndbold Klub.

Randers HKs historie

2002

Bronze-vindere (Maj)
Randers HK vinder bronze.

2001

Sølvvinder i CITY Cup (Maj)
Randers HK blev sølvvinder i den europæiske Cup turnering, CITY Cup, efter finalenederlag til et rumænsk hold.

Randers HKs historie

1996

Randers HK bliver stiftet (Maj)
Den 7. maj 1996 kunne Randers Håndbold Klub afholde sin stiftende generalforsamling. Forud var gået et langt og grundigt udvalgsarbejde, der tog sin begyndelse, da Randers Kommune inviterede byens håndboldklubber til møde, hvor idéen om et fælles elitehold blev diskuteret. Klubberne var enige om gøre en indsats for at få placeret Randers på elitesportens landkort, og der blev nedsat et udvalg, hvis primære opgave var at skabe et formelt grundlag for en eliteoverbygning.

Den 16. april 1996, efter mere end et års forberedelse, var otte klubber klar til at underskrive aftalen om et holdfællesskab. De otte moderklubber er: Dronningborg Boldklub, Kristrup Boldklub, Randers Freja, RB 72, Lem IF, Randers KFUM, Vorup FB og Hornbæk SF – sidstnævnte dog kun på herresiden.

På trods af sin unge alder har klubben allerede gennemgået en stor udvikling, som har været kendetegnet af et godt samarbejde mellem moderklubberne, om at løse de opgaver, man er stødt på. Skiftende bestyrelser har trods god vilje måtte indse, at frivillig arbejdskraft ikke rækker, hvis man vil drive en elitesportsklub i dagens Danmark.