I det netop afsluttede regnskab kan Randers HK præsentere et overskud på 234 TDKK, hvilket betragtes som tilfredsstillende i et meget svært marked.

Sæsonen 2020-21 har været hårdt præget af COVID-19, hvilket har betydet et meget begrænset antal tilskuere og et udfordrende marked ift. indgåelse af sponsor- og samarbejdsaftaler.

Ligesom de forgående år har selskabets ledelse fokuseret på at tilpasse omkostningerne, og det betyder, at spillerbudgettet fra den kommende sæson 2022-23 skæres væsentligt, ligesom der er foretaget yderligere besparelser i selskabet til et absolut minimumsniveau ift. at kunne drive en kvindeligaklub.

”Vi er naturligvis tilfredse med at præsentere et overskud – men det er også på en trist baggrund. Vi er ærgerlige over, at det endnu engang har været nødvendigt at skære i det sportslige budget,” forklarer bestyrelsesformand, Henrik Schaar.

 

Hvis Randers HK skal bestå, skal der opbakning til

Med det kommende, reducerede budget bliver det naturligvis også nødvendigt at justere de sportslige forventninger. Her kan vi ikke længere tillade os at drømme om slutspilspladser, men tværtimod bliver det en kamp for overlevelse.

”Vi kan med ro i sindet sige, at vi har gjort vores for, at der ikke er flere huller i økonomien. Vi har bevist, at vi kan balancere en svær økonomi, men vi må også erkende, at vi nu har nået det absolutte minimumsniveau, hvis vi fortsat skal have et hold i kvindeligaen. Både på og uden for banen,” understreger Henrik Schaar.

”Der er ikke mere at give af, og hvis der skal spille ligahåndbold i Randers i fremtiden, så skal vi have flere sponsorer med på rejsen og en langt større opbakning fra byen. Potentialet er der. Vi har så mange dygtige håndboldsspillere i byen, og jeg håber, at Randers og omegn vil være med til at gøre forholdene for dem bedre i fremtiden,” lyder opfordringen fra Henrik Schaar.

 

foto: Designfotografen