Onsdagens ligapremiere endte med en sikker sejr til pigerne fra Randers HK på 31-26. Men som i de gode eventyrer skulle vores helte så grueligt meget igennem, før sejren var i hus, og jublen kunne bryde løs.

Det blev en premiere kamp, som så mange andre. Nerver, fejl, svingene spil men masser af fight. Holdene startede jævnbyrdigt, og udeholdet havde svært ved at finde rytmen. Heldigvis stod en brandvarm Monika Kongsgaard i målet og holdt Randers HK inde i kampen. Halvvejs i første halvleg stod hun med over 50 %.

Det blev en udvisning til Ringkøbing, der kickstartede Randers HK-spillerne. Især kontra-fasen gjorde ondt på hjemmeholdet, hvor Mathilde Orkild var knivskarp på højrefløjen. Her gik vi fra at være bagud 6-5 til at bringe os foran 6-12. Også Sidsel Mejlvang og Mai Kragballe holdt højt niveau og hovedet koldt i de svære perioder af første halvleg, og trak holdet frem til en halvlegsføring på 11-16.

 

I uvejr i anden halvleg

Den gode periode i slutningen af første halvleg gav ro og optisme for kampens resultat. Nu skulle arbejdet gøres færdigt i anden halvleg. Men et hårdt-kæmpende Ringkøbing-hold havde ikke tænkt sig at give op. Igen var der for store udsving i Randers HK’s spil, og den kombination gjorde stillingen mere spændende, end hvad godt var set med Randers-briller. Mål for mål åd hjemmeholdet sig ind på os og kunne bringe sig på minus én, før pigerne i blå igen fandt lidt rytme. På bænken søgte Ole Bitsch med lys og lygte efter de rigtige taktiske træk. Til sidst var det Mai Kragballes kølige overblik og Anne Berggreens venstrehug, der afgjorde tingene, og så kunne jublen endelig bryde løs.

Nu er vi i gang. Den første sejr er i hus, og de første point sat på kontoen. Pigerne har vist hinanden, at de også i de svære kampe kan fighte pointene hjem. Tak for opbakningen til de ca. 30 fans, der havde taget turen til Ringkøbing. Det er så fedt at have jer på lægterne igen.

 

Lokalopgør venter på lørdag

Allerede i dag starter forberedelserne til næste opgave. På lørdag tager vi imod vores naboer fra Syd, når Aarhus United kommer på besøg i Arena Randers! Vi ser frem til endnu en spændende kamp. Vi har brug for alt den opbakning, vi kan få, så køb din billet på https://www.ticketcase.dk/site/randers-hk og kom i hallen og bak pigerne op! HUSK alle under 18 har gratis adgang.

 

Ringkøbing Håndbold – Randers HK 26-31 (11-16)

Ringkøbing: Jane Mejlvang 6, Sascha Juul 6(1) Julie Holm 4, Nanna Hinnerfeldt 3, Alberte Simonsen 2, Rikke Jochumsen  2, Camilla Faartoft 1, Marie-Louise Sundgaard 1 og Marigona Hajdari 1.

Randers HK:  Mai Kragballe 8(2), Mathilde Orkild 5, Sidsel Mejlvang 4, Kristin Thorleifsdottir 5, Anne Berggreen 4, Pernille Brandenborg 3, Nicoline Olsen 1 og Signe Schaar 1.

foto: Hans Carstens