Det var pokalhåndbold, når det er bedst. Det var intensitet, fight, spænding og mange flotte detaljer i aftenens kvartfinale mod København Håndbold.

Randers fik en flot start på kampen og kom hurtigt foran med 4-1. København lagde ud i et offensivt 5:1 forsvar, men det så ikke ud til at distrahere Randers-mandskabet. I modsatte ende af banen lagde forsvaret aggressivt ud, hvilket tydeligt generede Københavns bagspillere. De chancer, hjemmeholdet fik, tog Juncker sig flot af og havde flere store redninger i første halvleg.

Selvom København efter et kvarter kunne bringe sig foran for første gang 8-7, holdt Randers-holdet hovedet koldt. Camilla Degn bød flot ind både på venstre fløj og dækkede godt op på backen, mens Mia Møller lagde et godt tryk på højre backen. Da Kristin så hamrede bolden helt op i hjørnet, var Randers tilbage på sporet og kunne gå til pause foran 11-15.

 

Forvandlet i pausen

Efter pausen var det to helt forvandlede hold, der gik på banen. Randers virkede pludselig uskarpe og brændte flere store chancer, mens København Håndbold kom med meget mere fart og vilje i deres spil. Efter 45 min. var Randers derfor bagud 22-18.

Randers gav dog ikke så let op. Tilbagevendende Julie Pontoppidan lavede et flot indhop, Camilla Degn var fortsat sikker på venstre fløj, mens Sidsel Mejlvang fightede helt fantastisk. Randers-forsvaret fik samtidig indstillet sig mod Københavns 7 mod 6 spil og kunne score to gange i træk i tomt mål til 23-22, og pludselig var pigerne med i kampen igen med 7 minutter igen.

Desværre missede Randers en overtalssituation og et straffekast, men så let gav de heller ikke op. Randers-pigerne fightede og fightede, og selvom det så sort ud nede med 26-23 med godt to minutter igen, blev pigerne ved med at give alt, og kunne med to hurtige scoringer sætte København maks under pres. Det endte med en teknisk fejl fra København og pludselig havde Randers muligheden for at udligne. Niels Agesen tog time-out og satte 7 mod 6 op, som Mathilde Orkild udnyttede flot, og dermed fik Randers HK fremtvunget forlænget spilletid.

 

Forlænget spilletid

I den forlængede spilletid fortsatte den vilde fight og holdene skiftedes til at føre. Det endte med endnu en forlænget spilletid, hvor København desværre trak det længste strå og vandt 34-33.

 

Det var naturligvis en skuffet cheftræner efter kampen, der dog kun havde ros til hele holdet:

”Jeg er så stolt af mine piger. Det er så flot at tage herover tre uger efter, vi har vundet herovre sidst, og så levere sådan en præstation igen. Vi har altså kun en gennemsnitsalder på 22 år, og pigerne havde virkelig fortjent at spille Final4,” sagde Niels Agesen efter kampen.

En helt fantastisk indsats af vores piger, der virkelig fik vist, hvad Randers HK står for. En yderst flot propaganda for Randers og kvindehåndbolden. Det var virkelig pokalhåndbold, når det er allerbedst – og allerværst.

Nu skal pigerne bearbejde skuffelsen og tage alt det positive med i rygsækken, når de allerede på lørdag spiller hjemmekamp mod Horsens Håndbold Elite kl. 13.00.

Foto: Hans Carstens