I sidste uge gik der et chok igennem truppen i Randers HK, hvor hele fire af spillerne blev testet positiv med Covid-19. Hele truppen blev øjeblikkeligt sendt i isolation, indtil der var vished om, hvem der var smittet, og hvem der ikke var. Mens den resterende del af truppen kunne genoptage træningen og forberedelserne frem mod lørdagens kamp mod Nykøbing Falster, måtte de ramte spillere forblive i isolation. To af de smittede er Mathilde Juncker og Mai Kragballe, der efter otte dage i isolation endelig kunne møde ind til træningen igen sammen med resten af holdet.

”Det er enormt dejligt at være tilbage til træning og være sammen med holdet igen. Det har været både frustrerende og mærkeligt at være i isolation,” siger Mathilde Juncker, der trods sygdom ikke havde symptomer. ”Jeg har heldigvis haft det godt, så det kan jeg ikke klage over, men det har været meget underligt ikke at se nogle mennesker i over en uge,” understreger Juncker.

Samme følelse beskriver Mai Kragballe, der ligesom Juncker var tilbage på træningsbanen tirsdag. ”Jeg har også været så heldig ikke at have haft nogle symptomer, men det har bare gjort det endnu mere mærkeligt at være derhjemme. Det er meget svært at beskrive de følelser, der gik igennem mig, mens jeg var i det, men det var især følelsen af ensomhed og tomhed, der fyldte rigtig meget,” forklarer Mai Kragballe, der blandt andet har brugt tiden på kreative projekter og oprydning.

Uden af kampen

I lørdags måtte de begge følge med hjemmefra, da holdkammeraterne trods en fantastisk fight tabte til Nykøbing Falster.

”Det var meget specielt, og jeg synes, det var ekstremt uretfærdigt. Men det hjalp dog helt vildt at følge kampen og læse, at pigerne kæmpede helt sindssygt, og at hallen larmende og heppede så meget,” påpeger Mai Kragballe.

Nu er begge spillere som sagt tilbage og klar til at give den gas med resten af holdet, og glæden var da heller ikke til at tage fejl af til tirsdagens træning. ”Det var fantastisk at træde ind i hallen og få lov at se alle igen være en del af holdet. Det var svært at skjule smilet,” lyder det var en glad og lettet Mai Kragballe.

Nu er fokus igen rettet mod håndbolden og næste opgave for holdet er på lørdag, hvor turen går til Vendsyssel. ”Det handler om at se fremad og falde hurtigst muligt ind i rytmen igen. Og så håber jeg, at vi kan holde Corona-virus ude af både holdet men også ligaen som helhed,” understreger Mathilde Juncker.

Foto: Designfotografen