Grundspillet er kommet til vejs ende, og det har budt på oplevelser i begge ender af humørskalaen. Vi startede sæsonen med en målsætning om, at vi skulle blive nummer 10 i ligaen. Det lykkedes ikke 100 procent, men man må sige, at det nærmest ikke kan komme tættere på. Vi slutter som nummer 11, men på samme pointtal som Ajax København, der endte på den 10. plads, vi havde som målsætning. Vi har vist, at når vi præsterer på topniveau, har vi niveau til at drille slutspilsholdene. Vi har blandt andet slået København Håndbold og Silkeborg Voel, nappet point fra Aarhus United og spillet lige op med Viborg HK og HIH på hjemmebane.

 

De unge tog fat

En af de rigtig positive parametre fra denne sæson, er den succes, der har været blandt de unge spillere, som har budt sig til omkring ligaholdet. For selvom de fik chancen grundet skader til vigtige profiler, har de grebet deres muligheder og vist, at fremtiden ser rigtig god ud for de unge spillere, som kommer frem i Randers HK.

De kommende kampe har den overordnede titel: Kvalifikationsspillet. Det kommer altså til at handle om at kvalificere sig til næste sæsons turnering mod hold, som vil kæmpe lige så hårdt som vi har tænkt os. Med andre ord bliver det ikke bare en ”walkover”. Men vi har periodevist i løbet af grundspillet vist at vi kan spille noget rigtig flot håndbold, og derfor går vi også ind til kampene med masser af tro på, at det nok skal lykkes holdet at skrabe de nødvendige point sammen, der skal til for at forblive i landets bedste håndboldrække.

 

Vi har dykket lidt ned i statistikkernes top 10 lister fra grundspillet, og her finder vi mange Randers HK lyspunkter.

 

  • Kristin Thorleifsdottir endte på topscorelistens tredje plads med 137 mål.

 

  • Mai Kragballe assisterede sig til en delt ottende plads på assistlisten med 76 assist. Desuden var Mai også kun et enkelt mål fra at snige sig i top-10 på topscorelisten.

 

  • Sidsel Mejlvangs flotte stregspil har gjort, at hun kan kalde sig ligaens mest scorende stregspiller med 96 mål.

 

  • Sidsel har også samlet MEP-point nok til at være ligaens syvende mest effektive spillere. Med en MEP-score på 68,13, er hun den mest effektive stregspiller og har dermed spillet sig på årets hold i Bambusa Kvindeligaen.

 

  • Mathilde Juncker er den målvogter i ligaen med tredje flest redninger på straffekast med 12 straffekastsredninger.

 

  • Omvendt har vi to utroligt dygtige skytter på netop straffekast. Her er Mai den sjette hyppigst scorende, med 35 mål fra de 7 meter. Samtidig er Kristin en af ligaens mest sikre på straffekast, med en scoringsprocent på 82,4%, hvilket svarer til niende plads.

 

  • Vi er det hold i ligaen, der laver tredje flest firkast med 483 begået. Samtidig er vi et af de hold, der får allerfærrest udvisninger med kun 57 udvisninger.

 

  • Vi har igennem sæsonen givet debut på ligaholdet til tre nye spillere fra egen ungdomsafdeling.