På lørdag sættes kursen en sjældent gang mod nord, når pigerne skal på besøg hos Vendsyssel Håndbold. Nordjyderne sikrede sig sidste sæson oprykning fra 1. division til kvindeligaen og er derfor i gang med klubbens første sæson som ligahold. Holdet indledte med flotte præstationer i deres træningskampe, men har endnu deres første sejr til gode i Bambusa Kvindeligaen. Det skal Randers HK gøre sit til, at de heller ikke får lørdag. Om holdet når at blive fuldtallig er endnu uvist, men hele truppen forsøger at holde fokus på det sportslige i en ellers turbulent periode.

“Vi har forsøgt at italesætte, at vi er nødt til at fokusere på os selv og på det, vi selv kan gøre noget ved, hvilket jo mest af alt er det, der foregår inde på banen,” siger Mikkel Thomassen, der i de sidste par uger har været alene på trænerskansen, mens Niels Agesen har været isoleret grundet Covid-19 smitte. En opgave som den normale assistenttræner har lært meget af.

“Det har været spændende og lærerigt. Jeg har skullet tage meget mere ansvar end normalt, men det har været en fed udfordring for mig,” forklarer Mikkel, der snart kan se frem til at have Niels Agesen ved sin side på trænerbænken igen. “Niels’ og mit samarbejde har været rigtig godt, og jeg glæder mig til, at han kommer tilbage. Men det at have prøvet at stå på egne ben gør, at jeg kan tage rigtig meget erfaring med, når vi fremover kommer til at stå i tilspidsede situationer.”

Flest begåede frikast

Nu er fokus så rettet mod Vendsyssel Håndbold, og efter to velspillede kampe mod Købehavn og NFH skal holdet nu forsøge at holde fast i det gode spil. “Vi synes, vi bliver bedre og bedre i vores angrebsspil og kontrafase, så det vil vi rigtig gerne bygge videre på. Og så glæder vi os over at ligge nummer et på listen over flest begåede frikast, og det vil vi også rigtig gerne blive ved med,” understreger Mikkel Thomassen, der forventer endnu en hård fight på lørdag mod et aggressivt Vendsyssel-hold. “Vi forventer, at Vendsyssel er meget agressive og bevægelige – især i deres forsvarsspil, hvor de gerne vil tage initiativ. Angrebsmæssigt har de især mange gode bagspillere samt en rigtig dygtig streg, som vi skal forsøge at lukke ned for.”

Kampen spilles lørdag kl 15 i Drinx Arena. Kampen kan følges via liveopdatering på Amtsavisen.dk eller på tophaandbold.dk/livescore.

Foto: Hans Carstens