Nogle gange må man gribe de muligheder, der lander lige foran én. Det måtte Niels Agesen sande, da han fik en opringning fra en god kollega. I den anden ende var Kim Rasmussen, der netop er blevet landstræner for Montenegro. Han ville have Niels med ombord i den montenegrinske stab under det forestående EM i Danmark som videoanalytiker og taktisk sparringspartner. Den oplevelse kunne Niels Agesen ikke takke nej til.

”Det bliver en rigtig spændende oplevelse at være så tæt omkring et landshold til en slutrunde. Det er en unik mulighed, jeg ikke kunne sige nej til. Når man har været træner i den samme liga i så mange år, som jeg efterhånden har, så er det med at slå til, når der opstår sådanne muligheder for at suge ny inspiration til sig,” siger Niels Agesen og understreger:

”Det bliver ikke kun sjov og ballade. Det bliver benhårdt arbejde. Der skal ses en masse video og forberedes taktik før og efter alle kampene. Der bliver nogle lange arbejdsdage, når holdet har spillet kamp sent om aftenen, og videoen skal være klar til formiddagen efter. Men det bliver også vildt fedt at bidrage til sådan en stærk nation som Montenegro.”

 

Montenegro er i indledende pulje med Frankrig, Slovenien og Danmark.

Niels støder til holdet på onsdag, og vi ønsker ham en rigtig god tur og oplevelse – med undtagelse af opgøret mod Danmark selvfølgelig 🙂

foto: Hans Carstens