Mathilde Orkild kom til Randers HK i 2017, og med endnu en forlængelse kan højrefløjen nå op på syv sæsoner i den blå trøje.

 

 

Mathilde Orkild er oprindeligt nordjyde, men kom til Randers HK som håbefuld ungdomsspiller. Talentet var stort, men det stor måske ikke lysende klart, at Mathilde ville udvikle sig til at blive så stor en profil i Randers HK, som hun er blevet. Med ærgerrighed, ydmyghed og en stor portion hårdt arbejde har ”Orkild” udviklet sig, og sidder nu tungt på højrefløjen. I årenes løb har hun taget den kronjyske kultur til sig, og hun betegnes i dag som en af ’vores egne’.

”Det er sjovt, hvordan nogle spillere lykkes med over tid at blive en del af klubbens DNA. Det er Orkild et bevis på. For mig er hun en Randers-pige, og hun er også et symbol på Randers HK og det, vi gerne vil stå for. Derfor er forlængelsen også vigtig for vores visioner fremover. Derudover er hun vellidt i truppen og en god pige, som bidrager med godt humør og selvfølgelig en masse kvalitet på banen,” slår cheftræner, Ole Bitsch, fast.

Han er imponeret over højrefløjens niveau, og fortsætter Orkild sin udvikling, tør Ole Bitsch spå landsholdsdebut til Randers HK’s nummer 22.

”Orkild har flyttet sig helt vildt. Med det niveau, hun har lagt for dagen, var det en stor prioritet for mig at forlænge vores aftale. Hvis hun fortsætter sin flotte udvikling, kan Orkild i min optik være en af de spillere her fra vores klub, som vi kan komme til at se i den rød/hvide trøje. Hun er blevet en markant bedre afslutter, hun er dygtig i kontrafasen og så dækker hun vildt godt op både på fløjen men også backen. Det bliver spændende at følge hende de kommende sæsoner,” siger han.

 

Hovedpersonen selv er også glad for forlængelsen og håber, at Randers HK i de kommende år kan kravle længere op i tabellen.

”Jeg er meget glad for at være i klubben, og jeg er overbevist om, at jeg kan fortsætte min udvikling her. Jeg er utrolig tryg her og glad for truppen, trænerteamet og hele staben omkring holdet. Jeg synes, at vi netop i denne sæson har opbygget en fantastisk vindermentalitet og fighter-ånd, som vi forhåbentlig kan bygge videre på i de kommende sæsoner, og som kan føre os længere op i tabellen,” siger hun.

 

foto: Designfotografen