Årets sidste kamp byder på en opgave af de store, når Team Esbjerg gæster Arena Randers onsdag aften. Efter en flot oktober måned, har Randers-holdet været i uvejr med et stort nederlag i Viborg og senest nederlaget i Skanderborg i sidste sekund. En præstation hele holdet naturligvis var utrolig skuffet over, og derfor har fokus været på at rejse sig igen op til onsdagens opgør.

“Det handler om at få sådan en oplevelse ud af systemet igen. Jeg mærker selvfølgelig efter, hvordan truppen har det. Spillerne har været gode til at byde ind med, at vi skulle tilbage til vores dyder igen. vi skal slås for tingene og holde fokus på det, der lykkes. Og så skal vi træne hårdt og fokusere på vores opgaver,” siger Niels Agesen og fortsætter:

“Der er selvfølgelig nogle ting i Esbjergs spil, som de er særligt skarpe til. Dem har vi haft fokus på. Men mest af alt handler det om os selv. Vi vil rigtig gerne slutte efterårssæsonen ordentlig af,” siger han og understreger, at indsatsen er det vigtigste i et opgør mod et hold som Esbjerg. “Det vigtigste er at kunne se hinanden og holdet i øjenene efter kampen, fordi vi har fightet alt hvad, vi kunne. Kan vi så nappe et point eller to, så gør vi naturligvis gerne det.”

 

Et klassemandskab

Med landsholdsspillere stort set over hele linjen taler Team Esbjergs holdkort for sig selv. Marit Jacobsen, Mette Tranborg, Sonja Frey, Kristine Breistøl, Sanna Solberg, Marit Frafjord og Rikke Poulsen er en ganske fornuftig startopstilling for at sige det på godt jysk. Esbjergs udfordring har været deres bredde, men nu er endnu en stjerne spiller i form af spanske Nerea Pena tiltrådt og klar til opgøret i Randers. Dermed er der nok at forberede sig på for Niels Agesen og hans spillere.

“De er vanvittigt dygtige på deres overgangsspil. De er gode til at skabe forvirring, så de får en masse mand/mand dueller både til gennembrud og skud, og de har spillere, der kan begge dele. Derudover har de stærke og bevægelige stregspillere, så det er vigtigt for os, at vi kommer på den rigtige side af stregspilleren. Ellers bliver vi spillet i undertal ved første pres. Jeg vil vove at påstå, at de kan deres løbebaner med slukket lys i hallen, og selv med lyset tændt skal vi være skarpe, hvis vi skal dæmme op for deres angreb.”

 

Vi tror på chancen

Team Esbjerg har haft et hårdt efterår med mange kampe i både ligaen og Champions League. Holdet har ikke vanligt tabt deres seneste tre kampe, men det ser Niels Agesen ikke nødvendigvis som Randers HKs chance for point.

“Jeg ved faktisk ikke, om det er en fordel, at de har tabt tre kampe i træk. Jeg tænker, at de også er sultne efter at slutte godt af. Men de giver selv udtryk for, at de ikke er i flow pt, så det er klart, vi skal være klar til at gribe de muligheder, der dukker op. Ellers får vi aldrig en chance for at slå Esbjerg. Men uanset er det vigtigste for os, at vi tør spille 100 % og tro på vores chance,” slutter Niels Agesen.

 

Kampen spilles onsdag kl 18.00 i Arena Randers.

Kampen vises på TV2 Sport eller kan følges på Amtsavisen og tophaandbold.dk/livescore

Foto: Hans Carstens