Ikke mange havde troet, at pigerne fra Randers Hk ville tage fra København med en tre-måls sejr i bagagen, men efter slutfløjtet kunne holdet lade jublen bryde ud efter en sejr på 29-26. I kampens første halvleg haltede holdet dog hele tiden en smule efter. Trods godt spil fik København lov at score lidt for mange mål og kunne gå til pause foran 17-14.

I anden halvleg holdt Randers HK fat i det effektive og disciplinerede spil, og ikke mindst Mathilde Juncker på mål stod helt fantastisk, og holdt buret rent de første 10 min. Når angrebet samtidig var det mest effektive i sæsonen, gik pigerne fra at være bagud 14-17 til at føre 20-17. Juncker holdt niveau resten af kampen og sluttede på imponerende 47 %, godt hjulpet på vej af et hårdtkæmpende forsvar, hvor Sidsel Mejlvang, Ida Callisen og Kristin Thorleifsdottir bankede løs på de københavnske bagspillere.

Selvom København mod slutningen af kampen indhentede forspringet og bragte sig på 24-25, holdt Randers HK hovedet koldt og fik sat de afgørende scoringer ind. Niels Agesen var en yderst tilfreds træner, der gjorde status efter kampen.

– Der er så mange positive ting i den her kamp. Først og fremmest de to point, som vi ikke havde regnet med, men de luner i den grad på kontoen. Samtidig er holdet stadig i en proces, hvor vi hele tiden evaluerer for at blive bedre, og i dag må vi sige, at der var fantastisk forsvar, super godt målmandsspil og disciplineret angrebsspil, så det her er en kollektiv sejr, og det glæder mig virkelig. Det er sejr, der giver selvtillid, understreger Niels Agesen.

 

Næste opgave er ons. d. 14. okt., hvor Nykøbing Falster kommer på besøg i Arena Randers.

København Håndbold – Randers HK 26-29 (17-14)

København: Anne Petersen 5, Louise Føns 4, Maria Hjertner 3, Hanna Blomstrand 3, Larissa Nusser 2, Sofia Hvenfelt 2, Andrea Hansen 2, Aimée Pereira 2, Mia Rej 2 (1), Christina Haurum 1.

Randers HK: Mai Kragballe 7 (2), Kristin Thorleifsdottir 6, Sidsel Mejlvang 5, Signe Schaar 3, Nicoline Olsen 2, Camilla Degn 2, Christina Hansen 2, Julie Pontoppidan 1, Mia Møller 1.

foto: Hans Carstens