Anne Berggreen er i gang med sin første sæson i ligaen. Hun har netop forlænget sin kontrakt med Randers HK til 2024.

 

Det var ikke den oprindelige plan, at den 23-årige højre back skulle slå sine folder i ligaen. Men et pludseligt karrierestop på højre backen i Randers HK efterlod et hul i truppen, og så blev gode råd dyre.

Anne Berggreen løb i imidlertid rundt i Hadsten og var egentlig afklaret med endnu en sæson for førstedivisionsklubben. Indtil der kom et tilbud, hun ikke kunne sige nej til. For ambitioner har Berggreen nok af, og muligheden for at prøve sig af i ligaen var for stor en mulighed at takke nej til. Nu har hun spillet en halv sæson i den blå trøje, og minutterne på banen er blevet væsentligt flere end forventet.

”Det har været fedt at prøve mig selv af i ligaen, men det har også været en udfordring. Der er meget mere fart på og langt bedre individualister. Jeg har været lidt overrasket over, at jeg har kunnet være så godt med. Det har været vildt fedt at træde ind i et professionelt miljø, hvor vi træner om dagen, og at håndbolden nu er min førsteprioritet. I Hadsten trænede vi om aftenen efter en lang dag i skole eller på arbejde, så her er det virkelig en anden og mere professionel hverdag,” forklarer Anne Berggreen om kontrasterne mellem landets to bedste rækker.

 

God fysisk

Talentet hos Anne Berggreen har altid været der. Der sidder en rigtig god venstrearm på hende, hun har et godt blik for spillet og – modsat mange af hendes andre kollegaer på højre back, så dækker hun også ganske fornuftigt op. Sidst men ikke mindst har hendes styrke og gode fysisk været vigtig for Berggreen. Selvom Anne blev hentet til klubben med troen på, at hun kunne udvikle sig til noget stort, var der ikke mange, der havde troet, at hun så hurtigt ville blive en stor profil på Randers HK-holdet.

”Jeg har altid haft en okay fysisk, men især de seneste par år har der været langt større fokus på styrketræning, og det er blevet mere struktureret. Og så føler jeg også endelig, at jeg er kommet tilbage på 100 % efter mine korsbåndsskader, at knæene har det godt, og at jeg kan spille med mere gåpåmod og aggressiviteten, når kroppen er fit for fight. Det har været fedt at mærke, at jeg har kunnet være med på det her niveau,” understreget hun.

 

Fremtid som læge

Ved siden af håndbolden er der ikke meget tid til afslapning. Anne Berggreen er nemlig i gang med medicinstudiet, så ambitionerne udenfor håndboldbanen er også store. Heldigvis er der hjælp at hente til at kombinere de to karriereveje.

”Jeg er blevet en del af AU Elitesport, så jeg nu kan splittet mit studie op. Nu har jeg 2/3 af det, jeg plejer. Så har jeg studiekammerater, der optager forelæsninger for mig osv. Så lige nu passer det fint, at jeg har tid om aftenen til at sidde og læse og se forelæsninger. Der er heldigvis meget selvstudie, så det er begrænset, hvor meget jeg går glip af. Til gengæld kræver det meget selvdisciplin at indhente det. Så det handler meget om planlægning,” lyder det ambitiøst.

 

En varm klub

Skiftet til Randers HK er gået over al forventning, og hun er glad for den klub, hun er kommet til. i Randers HK føler hun sig taget rigtig godt i mod.

”Det er en meget varm klub. Jeg er blevet mødt af en masse mennesker, der virkelig brænder for klubben, og som har været her i mange, mange år. Vi havde blandt andet en aften, hvor vi spiste med sponsorerne, og det var så fedt at møde alle de mennesker, der er så passioneret omkring Randers HK. Og så har vi en fantastisk fanklub, der følger os i trykt og tyndt og på alle udebaner. Det er fedt at mærke den opbakning til Randers HK fra hele byen. Det er et godt sted at være,” siger en begejstret Anne Berggreen.

 

Håndbolden i første række

Hvad fremtiden skal bringe, er som bekendt ikke til at forudse, men står det til Anne selv, er hendes fremtid i hvert fald fyldt med en masse håndbold. Hvor langt det kan række, tør hun dog ikke spå om.

”Lige nu synes jeg bare, det er mega sjovt at spille håndbold og udvikle mig. Så jeg fokuserer på at blive endnu bedre og bare nyde at spille håndbold. Men det er klart, at med mit studie så skal jeg selvfølgelig ud at være læge på et tidspunkt, men så tror jeg måske ikke, det bliver så nemt at kombinere. Så lige nu udskyder jeg så meget af studiet som muligt og nyder, at jeg kan få det hele til at gå op med håndbolden i første række.”

 

Berggreen og resten af truppen indleder forårssæsonen på hjemmebane d. 2. jan. kl. 14.00 mod Ringkøbing Håndbold.