Det blev langt fra den start på kvalifikationsspillet, vi havde håbet på, da vi onsdag aften tog imod Ajax København. Københavnerne har været rigtig godt spillende i de seneste kampe, og det var de også i aftenens kamp. Gæsterne tog en sejr på 23-29 og dermed de to point med hjem til hovedstaden. 

Allerede før kampen løb Randers HK ind i problemer, da vores playmaker og primusmotor, Julie Pontoppidan, ikke blev vurderet kampklar. Og hende kom vi til at mangle i kampen. 

Pigerne kom ellers fornuftigt fra start, spillede sig til gode chancer, og Aia Raadshøj viste igen gode prøver på sit skud. Skarpheden varede dog ikke ved, og der blev brændt for mange chancer på Ajax-keeperen. 

“Vi taber helt klar på vores kvalitet og skarphed i dag. Vi spiller os til mange chancer i dag, men brænder alt for meget. Og så ærger jeg mig meget over, at jeg synes, pigerne mister modet lidt til sidst. Det er ikke det udtryk, vi ønsker at stå for,” lyder det fra en ærgerlig Ole Bitsch efter kampen. 

 

I anden halvleg blev der desværre ingen opløftning for hjemmeholdet, eller de mange tilskuere, der var mødt op i aften. Ajax udbyggede stille og roligt føringen, uden hjemmeholdet formåede at svare igen. 

Nu venter to udekampe mod Aarhus og Skanderborg, inden sidste hjemmekamp mod Ringkøbing. 

“Vi skal til at bringe noget mere kvalitet ind i vores præstationer nu. Vi skal eksekvere på de snakke, vi har. Vi vil spille med energi og intensitet i kampene, og det skal vi altså få vist i de kommende kampe,” understreger Ole Bitsch. 

Næste kamp er d. 6. april mod Aarhus United på udebane. 

 

Randers HK – Ajax København 23-29 (13-14)

Randers HK : Aia Raadshøj 6, Camilla Degn 5, Iben Lynnerup 3, Mathilde Orkild 2, Sidsel Mejlvang 2,  Nicoline Olsen 2, Signe Schaar 1, Anne Berggreen 1, Mette Nielsen 1.

Ajax København : Anna Grundtvig 7, Cecilie Specht 4, Rosa Schmidt 4, Stine Lønborg 4, Anne Johansen 2, Simone Pedersen 2, Sofie Bardrum 2, Matilde Nielsen 1, Liv Poulsen 1, Emma Jørgensen 1, Sarah Lønborg 1.