Onsdag aften skal pigerne i kamp på udebane mod Herning-Ikast Håndbold. Randers HK-truppen kommer med fornyet selvtillid fra en fantastisk sejr over Horsens i årets første kamp, men kampen mod HIH bliver et skridt op ad udfordringsstigen, og der venter vores unge piger en stor opgave mod medaljefavoritterne.

”Det bliver en stor udfordring, ingen tvivl om det. HIH er et godt hold med rigtig mange dygtige spillere. Selv når de skifter ud, falder niveauet ikke. Det kommer til at kræve meget af os alle sammen, hvis vi skal være med i kampen. Vi skal endnu engang levere maksimalt på intensitet og indstilling, som vi gjorde det mod Horsens. Så må vi se, hvor langt det rækker,” siger Ole Bitsch.

 

Har lagt turbulent tid bag sig

For godt en måned siden testede de to mandskaber juleformen mod hinanden i en træningskamp i Herning-Ikast, hvor det blev til et klart nederlag til Randers HK. Meget er dog sket siden da, og Ole Bitsch understreger, at især den mentale styrke har rykket sig meget hos spillerne.

”Der er slet ingen tvivl om, at alt den turbulens, der var i december, fyldte enormt meget ved pigerne. Derfor var det også en sårbar trup, da vi spillede træningskamp mod HIH. Nu er der trukket en streg i sandet, og pigerne har givet håndslag på, at vi kun kan påvirke det, der sker på banen, og så er det det, vi fokuserer på. Jeg tror også, det var det, vi så mod Horsens. Hvis vi kan levere sådan en indsats igen, så er vi ikke et hold, man bare løber over.”

 

Nye konstellationer er ikke længere en overraskelse

Favoritværdigheden må uden tvivl placeres hos hjemmeholdet, men Randers HK-truppen er ved godt mod og klar til at levere endnu en god indsats.

”Når man ser på et hold som Herning-Ikast, så kan det godt synes som en ordentlig mundfuld. Vi forsøger derfor at fokusere på nogle specifikke opgaver i kampen, som vi vil løse. Det bliver enormt vigtigt, at vi kan spille med en lav spildprocent, så de ikke får gang i kontrafasen. Det lykkedes vi utrolig godt med mod Horsens, så det skal vi fortsætte med. Derudover skal vi have fokus på nogle af deres individualister i Bakkerud og Simone Petersen. Vigtigst af alt bliver dog, at vi formår at lægge lag på vores eget spil. Herning-Ikast har selvfølgelig også set vores kamp mod Horsens, hvor vi kunne overraske lidt med vores nye konstellationer, så det skal vi hele tiden udvikle. Vi er selvfølgelig klar over, at Herning-Ikast er et ekstremt dygtigt hold, men byder de os inden for i kampen, så er vi klar til at gribe chancen,” understreger Ole Bitsch.

 

Kampen spilles onsdag kl. 18.30 og kan følges på www.tophaandbold.dk/livescore eller på Amtsavisen.dk, der liveopdaterer fra kampen.

foto: Hans Carstens