Vi har taget en snak med Frida Møller og Lea Gulløve omkring turen med ungdomslandsholdet. For begge piger var det første gang de prøvede kræfter med ungdomslandsholdet, og det har været en oplevelse der virkelig har gjort indtryk.

“Dét at få debut på landsholdet, er helt vanvittigt at tænke på. Jeg havde ikke selv troet på, at det skulle ske lige nu, så jeg er stadig meget overvældet”, fortæller Lea, og forsætter: “Til den første kamp var der tusindevis af sommerfugle i maven. Selve oplevelsen er svær at beskrive, fordi det hele er bare overvældende. Dét at stå og synge sit lands nationalsang, hånd i hånd med de andre piger, var ret vildt. Det første mål jeg scorede var det vildeste – har aldrig smilet så meget over at score. Drømmen var, at komme på måltavlen.”

For Frida var det også en kæmpe oplevelse: “Det var virkelig en vild oplevelse, at trække den røde/hvide trøje over hovedet for første gang. Når man træner så meget, som vi gør, og bruger meget tid på håndbold, er det fedt når det giver pote og det giver bare endnu mere blod på tanden.” Fortæller Frida og forsætter: “De første par minutter på banen var meget specielle. Jeg tror først det rigtigt gik op for mig, at det var min første landskamp da kampen var slut, men det vigtigste var bare at nyde øjeblikket og gøre det så godt man kunne. At synge nationalsang for første gang og stå side om side med et nyt hold, er svært at sætte ord på. Men kan sige så meget, at jeg fik kuldegysninger, da melodien startede.”

Men hvad betyder det at være med på ungdomslandsholet? Lea fortæller: “Tanken om at have været med på u17 landsholdet er helt vildt, jeg tror stadig ikke, at det er gået op for mig. Især det fællesskab man får med de andre, er noget der er svært at finde andre steder. Jeg har også lært utroligt meget, bare på denne uge, især angående hvor jeg skal have fokus på, at udvikle mig endnu mere inde på banen. Igen, er det svært at forklare hvilken oplevelse det har været. Det er i hvert fald en jeg aldrig glemmer.” slutter Lea, imens forsætter Frida:

“Det var en stor oplevelse at være samlet med 17 andre fra landet, som havde samme ambitioner som en selv. At kunne dele en oplevelse som denne, med de andre piger var virkelig fedt. Jeg har på bare én uge lært en masse ting om mig selv, men også omkring mit spil. Jeg har nogle ting i spillet som jeg vil tage med hjem i træningslokalet og fokusere på det næste stykke tid.”

Stort tillykke til pigerne med debuten.