Årets sidste kamp skulle have været et brag. En tidlig nytårsraket at gå på pause på og med to point som toppen af kransekagen. Men onsdag aften endte desværre som en fuser.

Det var to sulte hold, der gik på banen. Både Randers og Skanderborg kunne med en sejr holde slutspilsdrømmen i live, og der var vigtige point på spil i det indbyrdes opgør.

Tæt som ligaen er blandt de midterste hold, kan to point gå hen og være yderst vigtige i det endelige regnskab, og vi kunne med en sejr rykke flere pladser op i tabellen og dermed nærme os den sjove halvdel af ligaen. Samtidig er Skanderborg et af de hold vi skal vinde over, hvis vi skal gøre os forhåbninger om slutspillet i denne sæson.

 

Nerver hos begge hold

Der var dog også nerver at spore i starten af kampen, hvor begge hold havde svært ved at få hul på bylden. Efter fire minutters spil kunne Kristin sætte kampens første mål ind bag Skanderborgs målvogter. Herefter blev der scoret et par hurtige mål i begge ender og så begyndte det ellers at ligne en håndboldkamp. Første halvleg var fyldt med intensitet og hårdslående taklingen i begge forsvar. Hårde taklingen som var med til at understrege vigtigheden af dagens kamp.

Halvvejs i første halvleg havde pigerne i de blå trøjer taget et pænt forspring på flere mål, og de lignede et hold, der havde styr på det. På trods af det havde man aldrig en fornemmelse af, at kampen havde fundet sit leje, og at Skanderborg var spillet ud af kampen. Mod slutningen af første halvleg har Randers HK-pigerne en føring på fire mål, men en udvisning og flere fejl i de sidste minutter betød, at gæsterne lukkede forspringet, og dermed kunne vi gå til pause foran med en enkelt og resten af kampen var fuldstændig åben igen.

Efter pausen tog Skanderborg Håndbold deres gode afslutning af første halvleg med ind på banen igen. Det betød også, at vi efter ganske få minutters spil kom vi for første gang bagud i kampen. Herefter var det komplet parløb – desværre uden meget god håndbold i anden halvleg. Brændte chancer, dårlige opspil, mange målløse minutter og personlige fejl blev billedet på kampen efter pausen. Der var ikke mange ting, der hang sammen for vores piger, og alle i blå trøje i aften kan tillade sig at være skuffede over dagens resultat.

Drama

Kampen endte i et kæmpe drama, hvor Skanderborg scorede deres sidste mål med 30 sekunder tilbage af kampen. Ole tog timeout, og vi fik spillet os frem til en chance, som vi, symptomatisk for kampen, brændte. Kampen endte 22-23 til gæsterne fra Skanderborg Håndbold.

Nu venter der holdet en julepause, som skal bruges til at få alle spillere tilbage på højst mulige niveau, og så skal der for alvor trykkes på speederen, når sæsonen starter op igen på den anden side af nytår.

 

Kampens mål blev scoret af:

Randers HK : Mai Kragballe 5, Kristin Thorleifsdottir 5, Anne Berggreen 4, Julie Pontoppidan 3, Camilla Degn 3, Pernille Brandenborg 1, Mathilde Orklid 1.

Skanderborg Håndbold : Emilie Pedersen 5, Stine Kristensen 4, Thea Rasmussen 4, Stine Eriksen 3, Henriette Hansen 3, Alberte Ebler 2, Lotte Vestergaard 1, Cecilie Hansen 1.

foto: Hans Carstens