Ambassadørerne

På denne side er der udtalelser fra nogle af Randers HK’s ambassadører om deres minder i den blå trøje, og hvad Randers HK har betydet for dem #mitrandershk #minderforlivet.

Camilla Dalby

Efter 13 sæsoner i klubben er det svært at udvælge et enkel højdepunkt. Klubben har betydet og betyder stadig utroligt meget for mig. Jeg har fået nogle af de vildeste kampe i den blå trøje, og hallen har lagt gulv til utrolig mange nervepirrende kampe. Blot for at tage udgangspunkt i en af dem, som viser, hvad en kanon hjemmebane kan løfte.
.
Vi er tilbage i november 2012. Historien kort fortalt er vi i Champions League, da vi året forinden var blevet danske mestre. Vi har tabt på udebane til HYPO med 7 mål. Drømmen var på dette tidspunkt at blive blandt de 8 bedste klubhold i Europa. Vi skal “bare” vinde med 8 mål hjemme i den sidste gruppekamp mod netop HYPO. En mission som kan virke uoverskuelig og svær. Jeg kan tydeligt huske vores taktik op til denne kamp. “Piger, vi skal blot vinde hver 8. min. med 1 mål”. Kampen blev pludselig flyttet fra et uoverskueligt slutresultat til delmål, som virkede ligetil og mulige. Efter en meget jævnbyrdig start bevarede vi roen og gik til pause med en føring på 15-9, og alt var åben. Vi vinder kampen 29-20, og Amtsavisen døbte kampen “Miraklet”.
Vi skriver endnu engang klubhistorie og bliver blandt top 8 i Europa. #mitrandershk #minderforlivet

Gitte Andersen

#2006. Jeg var lige fyldt 17 år og udtaget til min første officielle kamp med ligaholdet. Dét hold jeg altid havde drømt om at spille på. Det hold jeg havde set spille så mange gange, når jeg havde siddet på tilskuerpladserne og heppet på alle mine idoler. Nu sad jeg ved siden af dem i mit eget spilletøj på bænken. Vi skulle spille pokalkamp på hjemmebane mod Ikast. Et hold med mange store stjerner, jeg så tit havde set i fjernsynet. Efter 10 minutter siger træneren ”Gitte, gør dig klar”, og jeg blev sendt på banen. Det var en kæmpe oplevelse, der gav mig blod på tanden til at forfølge min drøm om at blive professionel håndboldspiller. Heldigvis har jeg fået lov til at løbe på banen i Arena Randes mange gange siden da, og jeg har nydt det hver eneste gang. #mitrandershk #minderforlivet
.
#2011. Hvem husker ikke den tredje og afgørende DM-finale i Arena Randers mod FCM. Vi havde været suveræne hele sæsonen, og nu kunne vi vinde DM-guldet for første gang i historien på vores egen, helt fantastiske hjemmebane. Hallen var fyldt til bristepunktet. Alle var iført blå trøje og med truthorn, der skabte et inferno af larm. Kampen bølgede frem og tilbage og endte uafgjort, og så skulle det hele afgøres på straffe. Desværre var vi ikke skarpe nok, og FCM hev guldet ud af hænderne på os. Selvom guldet glippede var den opbakning i Arena Randers en af de største oplevelser i min karriere. Det vil jeg aldrig glemme. #mitrandershk #minderforlivet
.
#2012. Tredje gang SKULLE bare være lykkens gang. Efter 2 sølvmedaljer skulle guldet til Randers. Vi havde tabt den første finale knebent med en enkelt på hjemmebane i en fyldt Arena Randers til ærkerivalerne fra Viborg. Nu skulle det hele afgøres i Viborg Stadionhal. Jeg husker det som om, det halve af Randers havde taget turen til Viborg for at bakke os op. De heppede, råbte og sang så vi fik kuldegysninger inde på banen. Og så SMADEREDE vi Viborg i deres egen hule og tog guldet til Randers. Sikke en fest for både klubben og byen. Det vil jeg aldrig glemme. #mitrandershk #minderforlivet
.
#2016. På årets næstsidste dag skulle vi spille klubbens første pokalfinale, hvor vi skulle møde mægtige FCM i finalen. Et hold, der havde vundet så mange titler de seneste år, og som stort set aldrig fejlede, når det gjaldt, så vi vidste, det ville blive svært… og det blev det. Vi kom hurtigt bagud 6-1, men vi blev ved med at kæmpe og fighte, og pludselig fik vi udlignet og var tilbage i kampen. I løbet af anden halvleg trak vi fra og formåede at holde en komfortabel føring resten af kampen, og vi kunne løfte trofæet. Jeg kan ikke komme i tanke om en bedre måde at skyde nytåret ind på. #mitrandershk #minderforlivet.

Sofie Strangholt

Jeg var så heldig at opleve og være en del af Randers HK, i en flot tid med mange medaljer og oplevelser i ind og udland.
Klubbens storhedstid som vinder af det danske mesterskab og deltagelse i Champions League bringer så mange følelser frem, men også minder fra en fantastisk tid, hvor hallen var fyldt, og sammenholdet var på sit højeste. Jeg ønsker så brændende, at klubben igen vil få mulighed for at mærke Randers HK på sit højeste niveau. Med sammenhold, fælleskab og resultater – Præcis som jeg mærkede det.
.
Randers HK viste mig tillid i en meget ung alder, hvor jeg i 2008 fik debut som kun 15 årig i EHF cuppen. Klubben kickstartede min karriere og blev hurtigt som en ekstra lille familie for mig. Jeg blev en del af ligaholdet efter nogle svære år i Randers HK, og ligesom nu, var det tid til at rykke endnu tættere sammen i bussen. Det engagement, tro og tillid jeg og andre unge har fået tildelt igennem årene i Randers HK, er helt unikt. Klubben og alle menneskerne omkring fortjener byens opbakning, så vi atter kan øge talentudviklingen og forhåbentligt, på et tidspunkt, bide os fast i toppen af dansk kvindehåndbold igen. #mitrandershk #minderforlivet

Berit Viinberg

Professionel håndbold i Randers HK har for mig betydet utroligt meget. Først og fremmest har det givet mig nogle helt fantastiske og mindeværdige oplevelser, jeg aldrig ville have været foruden. Ligesom det har betydet venskaber og bekendtskaber for livet.
Nu, hvor jeg er i ”almindeligt” arbejde, kan jeg tydeligt se, hvad elitehåndbold i Randers HK også har betydet for mig. Jeg har lært effektiviteten af direkte kommunikation. At kritik er opgave- og ikke personrelateret. Jeg har lært at strukturere min tid og at stille krav til mig selv og mine omgivelser på en konstruktiv måde. Ligesom jeg undervejs i karrieren har mærket, hvordan man som gruppe løfter absolut bedst i samlet flok. Og endelig har jeg lært, at alle bliver markant bedre af at blive talt op – i stedet for ned.
Jeg har oplevet sammenhold og målrettethed, som er ubeskriveligt og nærmest umuligt at finde andre steder. Et sammenhold på tværs af klub, fanklub og by. Selv da vi tabte med ét mål på frikast efter tid i København og måtte i nedspil. Eller da vi bogstaveligt talt smed DM-guld i favnen på FCM. Og selvfølgelig også, da vi i 2012 havde fællessang i Storegade efter DM-guldet var hjemme. Værd at kæmpe for? Helt sikkert! Så kære alle sammen… TAL OP – BAK OP – og sidst men ikke mindst KØB OP.
#mitrandershk #minderforlivet

Tanja Silich

Jeg kan kun starte fra starten. Jeg blev modtaget så flot af klubben, kommer hertil helt uden at kunne sproget, og jeg blev mandsopdækket 24/7 for at få mig integreret både sportsligt og privat. Jeg kan også fremhæve klubbens sundhedsstab, der altid har stået til rådighed, når det var nødvendigt.
På det sportslige plan må jeg fremhæve, da vi vandt EHF Cuppen som noget helt specielt, og ligeledes må jeg også fremhæve dengang, jeg rundede kamp nr. 200. Sidste kamp for klubben står også som noget helt specielt.
Jeg vil til slut også fremhæve klubben og dens fans, der altid er med til fejring af de sportslige højdepunkter. #mitrandershk #minderforlivet

Heidi Johansen

Min tid i Randers HK har været fyldt med gode oplevelser, sammenhold og fight. Som ung spiller havde jeg fornøjelsen af at spille den første kamp for den nye klub Randers HK, og jeg har stort set spillet hele min karriere for Randers. Klubben har altid stået mig nær og har været min ’anden familie’, som igennem det stærke sammenhold har været instrumental for både min udvikling som håndboldspiller såvel som den person, jeg er i dag.
I min tid i Randers HK har der været mange opture men også en nedtur eller to, idet klubben før har stået i økonomiske problemer. Hver gang har sammenholdet internt og den brede opbakning omkring holdet sikret, at klubben fik den nødvendige støtte og overlevede.
Når jeg tænker tilbage, er det netop den fede opbakning fra publikum og vores fantastiske fanklub, som har fulgt os i tykt og tyndt, som står klarest. Men også den måde, vores sponsorer har bakket op om holdet, har været fantastisk i både med og modgang.
Jeg er fra Randers, og for mig har Randers HK altid været ’min’ klub. Jeg håber derfor inderligt, at folk endnu engang står sammen, så vi kan sikre overlevelsen af en fantastisk klub og en inspiration for mange håndboldpiger i hele nærområdet. #mitrandershk #minderforlivet