Foran os ligger kvalifikationsspillet. Det består for vores vedkommende af fire kampe, hvor de to første spilles på udebane mod Skanderborg den 28. marts, og den næste mod Ajax København den 3. april. Derefter følger to hjemmekampe, hvoraf den første spilles den 10. april, hvor modstanderen hedder Holstebro. Dernæst for vi besøg af Horsens den 24. april, i det der bliver vores sidste kamp i kvalifikationsspillet.

Grundet vores placering som nummer 11 i ligatabellen efter grundspillet af Bambusa Kvindeligaen, tager vi ét enkelt point med videre i nedrykningsspillet. De to hold som endte i placeringer over os, altså Holstebro og Ajax København, får hver især 2 point med videre. Horsens som endte på en 12. plads, tager ligesom os et point med i nedrykningsspillet, mens Skanderborg, som tager den sidste plads, ingen point har med.

Alle holdene møder hinanden én gang og samler point på præcis samme måde som i grundspillet. Efter de fire kampe har de fire bedst placerede hold sikret sig kvalifikation, og dermed overlevelse i den bedste række. Det hold, som ender på femte og sidste pladsen i kvalspillet, skal møde vinderen fra kampene mellem anden og tredje pladsen fra 1. division. De to hold fra 1. division har forinden mødt hinanden i to kampe (potentielt tre), og har derigennem fundet en vinder mellem de to. Lavest rangeret fra kvalspillet møder så, som sagt vinderen af de to hold. De møder hinanden to gange (potentielt tre), og vinderen herfra kan slutte sig til de fire hold, som får næste sæson i landets bedste række.

 

 

Hør hvad cheftræner Niels Agesen har at sige frem mod kvalspillet