Camilla Dalby bor til dagligt i Hornbæk i huset ”Tak” med kæresten Kasper og deres søn, Oliver. Vi har taget en snak med parret omkring Camillas håndboldkarriere og det at gå fra et eliteforhold til en elitefamilie.

Håndboldkarriere

Camilla Dalby startede sin håndboldkarriere som 4-årig i hjembyen, Spentrup. Her havde hun sin mor som lilleputtræner og Camillas far var håndbolddirektør i klubben. Så i Camillas familie var der rigtig meget håndboldsnak, både i weekenderne og derhjemme. Mange ude i byen sagde at Camilla var født i en hal, fordi meget af tiden gik med håndbold.

Som ungdomsspiller flyttede Camilla ind til byen for at spille håndbold i Randers Freja og prøve nye udfordringer. ”Det er nok det, at jeg er venstrehåndet, der har båret det, at der er blev satset på mig i ungdomsårene. Ellers kunne det godt være at jeg i ungdomsårene var røget lidt hurtigt ud”, siger hun med et smil på læben.

Da hun tog ind til byen for at spille, blev hun også udtaget til ungdomslandsholdet. Men dette blev hurtigt for meget for højrebacken. ”Der gik det lidt for hurtigt for mig med alle de ting jeg skulle ofre.”, udtaler Camilla. Så hun sagde ret hurtigt fra på ungdomslandsholdet, men fik i 2007 debut på A-landsholdet, hvor hun i 2009 var med til VM, hvor Danmark fik en femteplads. I 2010 begyndte hun for alvor at spille i Randers HK. Her nød hun bare at spille håndbold i sine trygge rammer med mange af de samme spillere fra Randers Freja, som hun har været vant til at spille med. Mange af pigerne ses hun stadig med den dag i dag. Så på den måde var det for Camilla den helt rigtige beslutning at skulle ind til byen for at spille håndbold. I sin første tid i Randers HK blev det nemlig til en DM-titel og EHF-titel, inden hun prøvede nye kræfter i udlandet.

Efter Randers HK tog Camilla turen til Buducnost i Montenegro på en 2-årig kontrakt.

For Camilla ventede der et udlandseventyr, hvor hun udfordrede sig selv, fra at flytte fra sine trygge rammer til et nyt sted og få lov at stå på egne ben.

”Så det her med at prøve at bo alene og prøve at finde ud af, hvem jeg egentlig er, når jeg er lidt utryg og lære endnu mere om mine egne grænser”, udtaler Camilla. Dette var en kæmpe oplevelse for Camilla og hun lærte rigtig meget om sig selv. Samtidig var hun så heldig at få et Champions League-mesterskab og sølv i Champions League med hjem i bagagen.

Efter to år i Buducnost, kom Camilla hjem igen, hvor et tilbud fra Randers HK ventede og et renoveret hus i Randers. I 2016 blev det til en pokaltitel med Randers HK, men titler vil hun gerne have flere af, siger hun med et smil på læben.

Fra eliteforhold til elitefamilie

Camilla og hendes kæreste, Kasper, har været kærester siden 2004. I alle disse år har han fulgt Camilla i hendes håndboldeventyr.

Når man er professionel elitesportsudøver er det vigtigt, at der er fuld opbakning omkring dette. Dette har aldrig været et problem for Camilla og Kasper. Kasper var faktisk med til at skubbe Camilla i den rigtige retning, da tilbuddet om at spille håndbold i Buducnost opstod. Her prøvede parret kræfter med, hvad det vil sige, at have et langdistanceforhold.

Imens Camilla var i Buducnost og spillede håndbold, købte parret et fælles hus i Randers. Camilla skrev under, uden at have set det og 1.5 år ud af de 2 år, gik Kasper derhjemme og renoverede huset, mens Camilla spillede håndbold i Montenegro. Det passede dog med at, parret sammen, kunne flytte ind, da Camilla vendte hjem fra sit ophold i Montenegro. Herefter gik der snak om, at de gerne vil have et barn og efter en lang proces og en hård kamp fik parret, sønnen Oliver, i april 2018. Parret er nu gået fra at være i et eliteforhold til at være en elitefamilie. ”Det er dobbelt så hårdt”, griner parret. Med et par søvnløse nætter hist og her, er det dog det hele værd. Det er ikke en 8-16 familie, men en familie med fart på. Parret har heldigvis familie tæt på, som kan hjælpe med pasning, når Kasper er på arbejde og Camilla er til træning. Men alt dette kræver planlægning.

Hvordan er det egentlig at gå fra håndbold-Camilla Dalby til at være mor-Camilla Dalby?

For Camilla er det meget mærkeligt at være mor og kan til tider være lidt angstprovokerende at have så stort et ansvar for et lille menneske. ”Jeg tror aldrig jeg har googlet så meget, som jeg har gjort det sidste halve år”, smiler hun. Men for Camilla er det en helt fantastisk følelse at være mor. Førhen er håndbolden altid kommet i første række, men nu er Oliver vigtigst og Camilla har også et job ved siden af, så hun prøver så vidt muligt at få det hele til at hænge sammen så godt som muligt.