Det var en stor opgave for vores unge hold, da de onsdag aften tog i mod det stjernespækkede Team Esbjerg mandskab. Ikke mange levnede dem chancen for sejren, men med de karakteristiske, blå fighterhjerter gik pigerne som altid uimponeret til opgaven. Med stort mod startede hjemmeholdet ud i et offensivt 3:2:1 forsvar, som langt hen ad vejen lykkedes med at stække gæsternes profiler i bagkæden.

Med fart i fødderne fik Nicoline Olsen og Julie Pontopiddan sat gang i angrebsspillet og ikke mindst kontrafasen, men især Aia Raadshøj fik hurtigt vist prøver på store kæmpe potentiale og smadrede bolden i kassen hele fem gange i kampens første 15 minutter.

“Hun imponerer mig gang på gang. Hun har taget så meget ansvar her efter nytår og bliver bedre hver eneste kamp, hun spiller. Alle kan se, hvilken skudkraft, hun besidder, men samtidig dækker hun fremragende op i midterforsvaret og spiller stort set 60 minutter,” lyder det rosende fra cheftræner, Ole Bitsch.

Stjernerne slog til

Den gode start på kampen gav Randers HK en føring på 10-7, og pigerne viste virkelig, hvilket format de er gjort af. Desværre blev et par ærgerlige afbrændere startskuddet for Team Esbjerg, der langsomt men sikker fik arbejdet sig tilbage i kampen. I løbet af anden halvleg formåede de at straffe hver en fejl, der sneg sig ind hos hjemmeholdet, og vi fik aldrig rigtig svaret igen. Indsatsen kan man dog igen kun rose, for pigerne bevarede modet og kæmpede til sidste sekund.

“Vi spiller en virkelig flot første halvleg, men mister desværre pusten i anden. Her formår vi ikke at spille i helt samme tempo og for ikke slået hårdt nok fra os defensivt, som vi lykkedes med i første halvleg. Men pigerne skal have endnu engang have ros for at komme med den rette indstilling til en ellers svær opgave,” siger Ole Bitsch.

Kampens spiller blev fortjent Aia Raadshøj.

Næste opgave er sidste kamp i grundspillet, hvor vi skal en tur til Skanderborg onsdag d. 23. marts. Her kan vi selv afgøre, om vi skal have point med over i kvalifikationsspillet, så tag med til Skanderborg og støt pigerne.

Randers HK – Team Esbjerg 27-35 (15-17)

Stillinger undervejs: 0-2, 2-5, 10-7, 13-12, 14-17, 22-27, 25-29

Randers HK: Aia Raadshøj 7, Julie Pontoppidan 6, Camilla Degn 4, Nicoline Olsen 3, Mathilde Orkild 2, Sidsel Mejlvang 2, Mette Brandt 1, Iben Lynnerup 1, Tania Knudsen 1.

Team Esbjerg: Henny Reistad 7, Kaja Kamp 6, Beyza Türkoglu 5, Mette Tranborg 4, Kristine Breistøl 4, Sanna Solberg 3, Michala Møller 3, Vilde Ingstad 2, Line Jørgensen 1.

foto: Hans Carstens