Lørdag skal pigerne kæmpe om en plads videre i Santander Cup, når de møder HHElite på udebane i 1/8 finalerne. Sidste sæsons oprykkere har til denne sæson satset stort, og med profiler som Melissa Petrén, Maria Mose Vestergaard, Susanne Madsen, tidligere Randers HK spiller Daniela Gustin samt Lars Frederiksen i front stiler de nærmere mod slutspillet end kampen om nedrykning.

– Det er et hold, hvor de enkelte spilleres spidskompetencer er det, der driver deres spil især i mand/mand duellerne. Deres spil er meget statisk iscenesat med en masse fløjovergange, stor portion tålmodighed og minimalt med fejl, og derfor skal vi spille enormt disciplineret, så vi også holder vores fejlmargen nede. Vi er selvfølgelig meget obs på, hvem der trækker det store læs hos dem. De har heller ikke den store bredde på grund af skader, så vi skal ud at løbe med dem, og så skal vi selv have flere folk i spil, for det får vi brug for set over en hel sæson, siger Niels Agesen.

Avancement står højt på pigernes ønskeseddel, men tørsten efter revanche efter et 13-måls nederlag i deres indbyrdes træningskamp tilbage i august kan i høj grad også mærkes i truppen:

– Vi har en vanvittig revanche til gode, efter vi fik smæk sidst vi mødte dem, ligesom vi i høj grad også vil rejse os efter vores nederlag til Ajax i onsdags, slår Sidsel Mejlvang fast.

Revanche-tørsten er også at føle hos Niels Agesen, der dog også har fokus på, at holdet skal finde deres gode spil igen efter et par ærgerlige nederlag i Bambusa Kvindeligaen.

– Horsens gav os nederlag på 13 mål i vores træningskamp, så vi har en kæmpe revanche til gode. Vi vil meget gerne gå videre i Santander Cup, men der hvor vi er lige nu, er det vigtigste, at vi finder os selv som hold. De sidste to kampe i Bambusa Kvindeligaen har vi spillet fornuftigt i 2. halvleg, hvor vi har fået indstillet vores forsvar og løbet nogle gode kontraer, men vi har også nogle perioder, hvor vi falder helt ud. Kan vi minimere de perioder, så kan vi også slå Horsens, afslutter Niels Agesen.

Kampen fløtes i gang kl. 16.00 i Forum Horsens.

Foto: Hans Carstens